Mer frukt i kosten!

Kroppen behöver näring, det vet de flesta. Trots det så är det inte lika många som faktiskt tänker på vad man faktiskt stoppar i sig. Kosten är viktig för hälsan och kan påverka om du håller dig frisk eller inte.  Är man dessutom en av de som tränar i hopp om goda resultat så är kosten en viktig aspekt som också speglas i resultaten. Att äta frukt är ett bra sätt att få i sig viktiga näringsämnen, det är dessutom både gott och lätt att inkludera i kosten! De flesta frukter är nyttiga och vi tänkte prata om några av dessa!

Avokado

Det många förmodligen inte vet är att avokado faktiskt är en frukt. Det är även en av de nyttigaste frukterna som finns och den är full av flera av de näringsämnen vi bör få i oss på daglig basis som protein, fibrer och vitaminer. Många tror att avokado enbart får dig att gå upp i vikt, men avokadon innehåller en massa nyttiga fetter som kan bidra till en mer balanserad vikt.

Äpple

Äpplen är lättillgängliga, billiga, nyttiga och dessutom så är de goda. Köper man ekologiska äpplen så går det alldeles utmärkt att äta skalet som faktiskt innehåller en hel del fibrer, vilket är bra för magen. De är även väldigt lätta att ta med sig och lämpar sig därför bra att ha som till exempel mellanmål eller som något att äta på väg hem från gymmet.

Grapefrukt

Det är inte alla som tycker om grapefrukt eftersom den är ganska sur och bitter. Men det är just smaken som berättar om vad det finns för nyttigheter i frukten. Det finns en massa näringsämnen i grapefrukten som gynnar levern och eftersom levern fungerar som kroppens reningsverk så är det viktigt att man tar hand om den. Grapefrukten likt många andra citrusfrukter är rik på C-vitamin som gynnar hela kroppen och hjälper dig att hålla dig frisk och pigg!