Ögonen – själens spegel

Vid flertalet tillfällen så säger vi att ögonen är själens spegel. Man kan relativt snabbt se på ögonen när någon är ledsen eller glad. Det speglar snabbt av sig i ögonen. Det gäller att man framhäver sina ögon och tar hand om huden kring våra ögon då den är mycket tunnare och känsligare än övrig hud.

Det första du bör göra är att skaffa dig det som du behöver för just området kring dina ögon. Se till att använda dig av ögonkräm morgon och kväll och du behöver inte använda mycket. Den krämen är mycket tunnare och anpassad till din hud kring dina ögon. Använd ditt lillfinger eller ringfingret då du applicerar din ögonkräm. Komihåg att smörja in både över- och undersidan av ögat.

För att hålla dina ögon friska så gäller det att dricka mycket vatten. Detta ger din hud en större elasticitet. Som alltid så undvik tobak då nikotinet påverkar alla dina blodkärl och även de kring dina ögon. Om solen är framme så se till att dina solglasögon åker på. För mycket UV-strålar gör att huden åldras fortare. Se till att få bra med sömn och drick inte för mycket alkohol. Det kan vara så att vi upplever påsar under våra ögon. Detta uppstår då huden tappar sin elasticitet. Det kan vara ärftligt vilken är väldigt vanligt men även salt mat gör att man kan på dessa påsar.

Även sömn kan vara en bidragande orsak. Så klart så tar åldern ut sin rätt på vår hud kring ögonen. Det kan även uppstå påsar under ögonen på grund av allergier eller att du använder dig av felaktiga hudvårdsprodukter.