Extra behov vid styrketräning

Om du gör av med en massa energi så behöver din kropp få tillbaka någon form av energi. Det kan finnas extra behov vid styrketräning där kroppen genom både svett och urin tappar exempelvis mycket magnesium genom den ansträngning som sker. Det gäller att man kompenserar detta på något sätt och då är kosttillskott det som kan hjälpa till. Idag så kan man hitta det som man har behov av online.

Det finns också en hel del information som kan vara bra att läsa på om man känner av att man har behov av något kosttillskott då man tränat hårt under en period. Vilan kanske inte hjälper till om exempelvis man får i sig för lite av magnesium eller andra viktiga ämnen. Se till att äta varierat och lär känna din kropp så du kan kompensera om du känner att det saknas något. Se till att skapa bra rutiner både med träning, kost, kosttillskott och vilan.

I de bästa av världar så tränar man och håller sitt kostintag på en nivå där kroppen kanske inte reagerar så mycket. Men det kan vara tillfälliga dippar i livet som gör att man mår sämre och då kan kosttillskott hjälpa till att räta upp saker och ting som man saknar i sin kropp. Du känner dig bäst själv och kan avgöra om du har något behov av extra vitaminer och mineraler. Om du känner dig osäker så kontakta sjukvården för att få komma till vårdcentral och ta värden och se hur det står till med din kropp.