Ett hälsosamt liv utomhus

Att tillbringa mycket tid utomhus är stärkande för både kropp och själ. Inom rimliga ramar spelar inte vädret nån roll heller, eftersom du kan anpassa både kläder och aktiviteter efter vädergudarnas humör. Förberedelse är A och O för att undvika obehagliga överraskningar varför du oavsett planerad aktivitet bör inventera klädförrådet.

Du kan klicka dig vidare här för lite tips. Den svenska sommaren är ett utmärkt exempel på snabba väderskiftningar som inbjuder till både tunna, solbejakande kreationer och mer bastanta regn- och vindtåliga plagg. Typen av aktivitet och närhet till hem eller civilisation har ju naturligtvis stor inverkan på dina val.

Aktiviteter

Fjäll- och skogsvandringar är exempel på aktiviteter som är både hälsosamma och upplevelseberikande. Du tränar och stärker kroppen samtidigt som naturupplevelserna ofta kan ge både ett andligt perspektiv och ett meditativt intryck. Men även kortare promenader i närområdet till hem eller arbete uppskattas av kroppen och har du turen att kunna utföra ditt arbete utomhus så kan du få en inspirationsboost av sol och fågelkvitter.

Alla kan hitta passande aktiviteter utomhus och det är egentligen bara att låta fantasin och viljan få fritt spelrum. Ett hälsosamt liv lever du till stora delar utomhus i friska luften.